Activiteiten


We willen de band van de kind(eren) met de ouder(s) benadrukken. Vandaar dat de activiteiten over het algemeen samen gedaan worden. Deze activiteiten zijn afhankelijk van het moment en de processen in de groep.

Aan de basis hiervan staan onderstaande disciplines, welke samen of alleen terugkomen in de verschillende programma onderdelen.


Ouder&Kind-Yoga: spelenderwijs maken we kennis met deze vorm van yoga. Samen zingen, mediteren, yogahoudingen en - bewegingen, visualisaties en mandala kleuren.

Spelend tekenen: op een intuïtieve manier gaan Ouder&Kind elkaar op papier ontmoeten, uitdagen, verrassen en samenwerken. We gebruiken daarbij potloden, wascokrijt en verf.

Coöperatieve spelletjes: samenwerking is hierbij het belangrijkste doel en niet het winnen.

Hersengymnastiek: door beweging op muziek worden hersenen wakker gemaakt.

Natuurbeleving: we vinden de mooiste materialen en worden kunstenaars.

Zintuigenspel: we prikkelen onze zintuigen en dagen onszelf uit door blote voeten paden, het spitsen van oren en oppoetsen van ogen in de natuur en toveren met onkruid in de keuken.

CreaBea: handwerken, knutselen of creatief met materialen uit de natuur.

Culinair: Lekker kokkerellen


Er is een goed evenwicht in de afwisseling tussen georganiseerde activiteiten en momenten die ieder voor zichzelf kiest. Tijdens alle maaltijden zitten we gezellig aan een lange tafel en elke avond is er een bedritueel. In de namiddag van de laatste dag zullen we weer afscheid van elkaar nemen.

Yoga en Ontdek vakantiedagen